Szigetszentmiklós város

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Magyar Vívó Szövetség

www.fie.org

www.eurofencing.info

Tisztelt Látogató!

Üdvözlöm, Ön a Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós honlapját nyitotta meg. Tevékenységünket 1999-ben kezdtük a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium sportszakköreként, majd 2000-től egyesületi formában folytattuk tovább a megkezdett munkát.

Egyesületünk fő tevékenysége az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően a vívás oktatása, népszerűsítése a sportág utánpótlásával, valamint az élversenyzőkkel való foglalkozás, a mindennapos edzéslehetőség, mint életforma biztosítása, és a vívók versenyekre történő felkészítése.

Edzéseinket 2008-tól a Csonka János Műszaki Szakközépiskola tornatermében tartjuk, heti öt alkalommal. Minden nap két, egymástól elkülönített edzést tartunk az életkori és tudásszintnek megfelelően. Hétvégéken versenyekre járunk, ahol összesen hét korosztályban indítunk versenyzőket a Magyar- és a Nemzetközi Vívószövetség versenyrendszerében szervezett seregszemléken. A Magyar Vívó Szövetség új törekvése az Európai Vívó Szövetséggel és a Nemzetközi Vívó Szövetséggel összhangban, egy aránylag áttekinthető, megfelelő korosztályokra bontott versenyrendszer kialakítása egy adott versenyévadban.

Így az utánpótlás korúak (gyermek, újonc, serdülő) az úgynevezett „Reménység Körverseny” sorozat öt különböző hazai helyszínen megrendezett versenyein, valamint az Országos Bajnokságokon, mérik össze tudásukat, és alakul ki a megfelelő korosztályos ranglista.

A kadetek, és azU23 korosztály az „Európai Körverseny” sorozatban gyűjtik pontjaikat, és küzdenek a hazai és a nemzetközi versenyeken nyújtott teljesítményük alapján a válogatott keretbe való bekerülésért. Számukra öt nemzetközi, különböző európai városokban, és két hazai válogató verseny, valamint az Országos Bajnokság jelentik az évad fő versenyeit.

A juniorok és a felnőttek a Nemzetközi Vívó Szövetség által meghirdetett Világkupa versenysorozaton, valamint az országonként legjobb nyolc felnőtt versenyző Grand Prix versenyeken vehet részt.

Éves munkaterveinkben azt az oktatási-nevelési célt tűztük ki magunk elé, hogy versenyzőink mind a tanulásban, mind a sportban helyt álljanak, és a vívást töretlen lendülettel folytassák. A különböző korosztályokban továbbtanuló, érettségiző, nyelvvizsgázó, diplomázó sportolóink a délutáni egyesületi edzések szakmaisága és hangulata, egy igazi klubélet miatt látogatják edzéseinket. Versenyzőink támogatják egymást a tanulásban, jó barátok a magánéletben, és kialakult egy egészséges rivalizálás a sportban, mely záloga lehet annak a sikernek, hogy a versenyekről érmekkel, az előző évhez képest hasonlóan említésre méltó eredményekkel térhessenek haza. A tanulás és a sportolás összeegyeztetésében is sikereket

értünk el, hiszen a rendszeresen edzésre, versenyekre járó gyerekek kifejezetten jó tanulmányi eredményekkel büszkélkednek.

Sportágunkban figyelembe vehető minden korosztályban rendelkezünk vívókkal, és igaz felversenyeztetéssel, de minden korosztályban ki tudunk állítani egy-egy csapatot az országos bajnokságok versenyeiben. Szakmai munkánk színvonalát mutatják az eredménylistánkon szereplő, különböző helyezések, melyek a magyar kardvívás egyesületi rangsorában is elismerésre érdemesek.

Az előző versenyévadok eredményei alapján több vívónk került az adott korosztályos válogatott keretbe. A versenyeken új léptékek és elvárások jelennek meg. Már szinte miden verseny nemzetközi, és elvárás ezen a színtéren való megfelelés. A versengés, az utazás, az utazó csapatba való bekerülés már önmagában nagy tét, ez motiválja tanítványainkat. A mi feladatunk ennek a motivációnak a fenntartása egy nevelési-oktatási folyamat szakmai sikerein keresztül.

Szigetszentmiklós, 2015. január 11.

Noseda Tibor

egyesületi elnök

Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós


Edzések időpontjai és helye: Hétfőtől-péntekig: 17 órától a kezdőknek 18.30 órától a haladó csoportnak.
Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János Műszaki Szakközépiskola tornaterme.

2313 Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János utca 5.