Szigetszentmiklós város

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Magyar Vívó Szövetség

www.fie.org

www.eurofencing.info

Gödöllő ECC 2015.09.26-27.

Gödöllőn találkoztak újra a kadet versenyeken induló vívók. A népes mezőnyben 28 ország versenyzői jelentek meg. Mivel a résztvevők Európából, Ázsiából és Amerikából is érkeztek, így Kadet Európai Világkupa rangra emelkedett a verseny. Egyesületünk versenyzői eredményesen szerepeltek, különösen lányaink teljesítményére vagyunk büszkék, akik a csapatversenyen 39 csapat közül szerezték meg a MÁSODIK helyezést. Az első nyolc csapat között nem is volt másik magyar egyesület.

Csapat mérkőzések:  tizenhatért   Szigetszentmiklós - ZKS SOSNOWIEC       45-29

                                   nyolcért       Szigetszentmiklös - BULGARIA                 45-44

                                   négyért        Szigetszentmiklós - ITALY 3                      45-34

                                   kettőért        Szigetszentmiklós - NÉMETORSZÁG        a német csapat visszalépett

                                   döntő           Szigetszentmiklós - RUSSIA II.                  24-45

A csapat tagjai: Marton Dóra, Malomsoki Boglárka, Rédey Zsófia, Horváth Petra.

A női kard egyéni versenyszám megrendezésére a szombati csapatversenyt követően, vasárnap került sor. A szombati nap minden fáradtsága ellenére a nemzetközi siker erőt, új lendületet, önbizalmat adott lányainknak. A selejtezőt követően a 64 között hárman voltak - ilyennel egyetlen más hazai egyesület sem tudott büszkélkedni - Rédey Zsófi és Malomsoki Bogi itt összekerültek, ebből a küzdelemből Bogi került ki győztesen, ezzel jutott 32 közé, végül a 28. helyen végzett. Marton Dóra a taktikai utasításokat betartva, fegyelmezett vívással, a vigaszágon jutott el, egészen a döntebe jutásért vívott asszóig. Ebben az asszóban talán nem is az amerikai lány volt a nagyobb ellenfél, hanem a fáradtság. Dóra a 11. helyezést érte el, és a versenyen nyújtott teljesítménye alapján meghívást kapott a kadet válogatott keretbe.

Női kard:  200 induló: Marton Dóra 11. Malomsoki Boglárka 28. Rédey Zsófia 61.

Férfi kardozóink csak az egyéni versenyszámban indultak. Szlama Vilmos egy térdsérülés utáni kényszerpihenőt követően, a szó szoros értelmében gyenge lábakon, de nagy elszántsággal vágott neki a versenynek. A selejtezőkből magabiztosan jutott a 64 közé, ahol egy százszázalékos lábbal, biztosan továbbjuthatott volna. Végül a 43. helyezést érte el. Piller Bálint élete első ilyen rangos versenyén indult, ahol számára a tapasztalatszerzés volt a cél, de legalább ezt mind a főpáston tehette meg. Noseda Szabolcs a selejtezőkből biztosan jutott táblára, ahol 128 között összekerült a két héttel ezelőtti Konini Európai Körverseny győztesével. Szabolcstól elvárható nagyon jó vívással szoros asszóban 12/15 maradt alul, de a versenyen mutatott teljesítménye alapján ő is meghívást kapott a kadet válogatott keretbe.

Férfi kard: 219 induló: Szlama Vilmos 43. Noseda Szabolcs 89.

.Mindenkinek gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós


Edzések időpontjai és helye: Hétfőtől-péntekig: 17 órától a kezdőknek 18.30 órától a haladó csoportnak.
Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János Műszaki Szakközépiskola tornaterme.

2313 Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János utca 5.