Szigetszentmiklós város

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Magyar Vívó Szövetség

www.fie.org

www.eurofencing.info

Junior kard női-férfi előválogató 2015. 05. 30-31. Szigetszentmiklós

Versenykiírás

Eredmények online www.engarde-service.com/files/szszm1/junior_kard_elovalogato_szszm/

A verseny értékelése:

Több év kihagyás után idén került sor előválogató verseny megrendezésére kadet és junior korosztályban. A juniorok versenyét itt Szigetszentmiklóson rendezhettük meg az Újonc Magyar Bajnoksággal párhuzamosan. Egyesületünket a lányok mezőnyében Rédey Zsófia képviselte, aki a selejtező után, az egyenes kieséses küzdelemben a Nagykanizsáról érkező Vernyel Sárától  szenvedett szoros küzdelemben vereséget.

A fiúk versenyében Szlama Vilmos, Mikó Balázs, Piller Gergő, és Noseda Szabolcs indultak egyesületünkből. Balázs a selejtezőben elvérzett, ettől sokkal többre képes. Szabolcs az újonc verseny két napja alatt egyre jobban megszokta a minden igényt felülmúló körülményeket és újonc létére a juniorok között a selektezőből továbbjutott, majd kikapott. Gergő (4/2) és Vilmos (3/3) továbbjutottak a selejtezőből, majd az egyenes kieséses táblán kiemeltként, az első asszóikat megnyerték. Gergő a későbbi 2. helyezett Kossuth Bálinttal (UTE) vívott a döntőbe jutásért, de kikapott. Vilmos, Kovács Istvánt (MTK) verte meg a 8-ért, majd Kossuth Bálinttól kapott ki (12/15)-re. Vilmos 8. és Gergő 16. helyezése előrevetíti a jövő évad világkupa versenyein való részvétel lehetőségét, ahova nemzetenként csak 12 vívó utazhat. Vilmos a két hete elszenvedett verségéből felépült és a várakozást felülmúlva teljesített.

Mindezek, és a "Szigetszentmiklósi vesenyhétvége" méltó lezárása az idei versenyszezonnak. Gratulálok az eredményekhez, és köszönön a szülőknek, versenyzőknek a sok munkát és segítséget, amit versenyünk sikeres lebonyolítása érdekében tettek.

Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós


Edzések időpontjai és helye: Hétfőtől-péntekig: 17 órától a kezdőknek 18.30 órától a haladó csoportnak.
Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János Műszaki Szakközépiskola tornaterme.

2313 Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János utca 5.