Szigetszentmiklós város

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Magyar Vívó Szövetség

www.fie.org

www.eurofencing.info

Újonc Kard Országos Bajnokság 2015. 05. 30-31. Szigetszentmiklós

Versenykiírás

Eredmények online www.engarde-service.com/files/szszm1/ujonc_kard_ob_2015/

A verseny értékelése.

A szakmai értékelés előtt a körülményeket és a versenyszervezést minősítették mindazok, akik eljöttek Szigetszentmiklósra a Városi Sportcsarnokba, és azt érezhették a terembe lépve, talán egy világkupa versenyen vannak.  Ennek többen hangot is adtak, javasolták, hogy ilyen körülmények között még több versenyt lehetne rendezni. Amellet, hogy a körülmények látványra tökéletesek voltak a felszerelések is hibátlanul működtek. A találatjelző gépek, a dobok, összekötő kábelek, pástok talán rekordot döntöttek azzal, hogy a két nap alatt megrendezett hat versenyszám közben egyetlen meghibásodás sem történt. A felszerelések a versenyeket rendező egyesületek között vándorolnak, így a Veszprém, Törökbálint, Nagykanizsa és a saját egyesületünk felszerelései remekeltek.Szlama Ákos számítógépes főbíró jóvoltából a versenyzők és a közönség monitorokon követhette az eseményeket. Az is különlegességnek számított, hogy versenyünket online is figyelhették az érdeklődők.

A szakmai értékelés hangvételében az elégedettség kell, hogy tükröződjön, annak ellenére, hogy a "Reménység" versenyekről általában több éremmel, és helyezéssel szoktunk hazatérni. Az említett körülmények és az ismeretlen hazai pálya túlzott bizonyítási vágyat váltott ki versenyzőinkből, a feszültség lassan oldódott. Noseda Szabolcs 5. helyezése talán elmaradt az önmagától várttól, hizsen az előző két "Reménység" versenyt az újonc korosztályban megnyerte, azért még mindig vezeti a ranglistát. Pintér Levente ebben a korosztályban a szárnyait próbálgatja, azért a csapatversenyen az elért 6. helyezésünkhöz a tőle telhetőt hozzátette. Piller Bálint az egyéni gyengébb szereplése után a csapatversenyen szárnyalt, még soha nem vívott ilyen felszabadultan. Olyan ellenfeleket simán vert meg, akiktől az egyéni versenyen kikapott. 

Egy 5. és egy 6. helyezés az összesítés. Értünk már el jobb helyezéseket is, annak ellenére a versenyen nyújtott teljesítmény alapján reális eredmény.

A versenyzőknek gratulálok! Minden szülőnek csapattagnak köszönöm a segítséget, akik segítettek versenyünk sikeres, ilyen magas színvonalú lebonyolításához!

Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós


Edzések időpontjai és helye: Hétfőtől-péntekig: 17 órától a kezdőknek 18.30 órától a haladó csoportnak.
Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János Műszaki Szakközépiskola tornaterme.

2313 Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János utca 5.