Szigetszentmiklós város

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Magyar Vívó Szövetség

www.fie.org

www.eurofencing.info

Reménység Körverseny Gödöllő 2015. 03. 21.

Gyermek, újonc és serdülő versenyzőink a Gödöllőn rendezett Reménység Körversenyen mérték össze tudásukat. Egyesületünkből Balázs Anna, a gyermek lányok 48 indulós mezőnyében 24-32 között végzett.

Serdülő lányaink, Malomsoki Boglárka, és Marton Dóra a tőlük várható döntős eredményt hozták. Mindketten magabiztosan vívtak, a csoportmérkőzések után biztosan jutottak a 32-es táblára. A 4 közé kerülésért kikaptak a későbbi első és második helyezettől, Koós Grétától és Pusztai Lizától. Végül Boglárka a 6. Dóra a 7. helyezést érete el.

Az újonc fiúk között Pintér Levente, Piller Bálint és Noseda Szabolcs indultak. A 47 fős, népes mezőnyben mindhárman szépen teljesítettek. Levente, és Balu a 16 között végeztek, 15/14-re és 15/12-re kaptak ki szoros asszókban, így maradtak le a döntőbe jutásért vívott mérkőzésről. Szabolcs az eddigi versenyekhez képest nagyon fegyelmezetten viselkedett, és kifejezetten jó vívással megszerezte élete első reménység körverseny győzelmét.

A második versenynap a gyermek (2002) fiúk versenyével kezdődött. Egyesületünkből Kelemen Áron (2004) és Pintér Levente (2002) indult. Áron a 2004-ben születettek között országos diákolimpiai bajnoki címet már két alkalommal is szerzett, ezen a versenyen számára a tapasztalatszerzés volt a cél. Végül a 37. helyen végzett. Levente ebben a korosztályban az élmezőnyben szokott végezni, most is az elvárásnak megfelelően teljesített. Kár, hogy a négy közé jutásért a legerősebb ellenféllel, a Nagykanizsáról érkezett Horváth Gergővel kellett vívni. Az izgalmas, taktikus asszót a közönség néma csendben nézte, és a végén tapssal díjazta. Az asszó Gergő győzelmével végződött (10/7), így Levente a 6. helyezést szerezte meg.

Az utolsó versenyszám a serdülő fiúk versenye volt. Egyesületünkből Noseda Szabolcs (2001) indult a 2000-ben születettek között. Szabolcs egész nap fegyelmezett, és taktikus vívással jutott a döntőbe. A kettő közé jutásért a Vasasos Tóth Benedektől kapott ki szoros asszóban (15/12). Erre az asszóra a két napi vívás fáradtsága és szellemi feszültsége rányomta bélyegét, de az eredmény, Szabolcs 3. helyezése, és az előző napi 1. helyezése, elismerésre méltó.   

Mindenkinek gratulálok az elért eredményéhez!

Azt még feltétlenül meg kell említeni, hogy a két napon tíz versenybíró folyamatosan dolgozott, egyesületünkből Noseda Norbert és Szlama Ákos vizsgáztak bíráskodásból jelesre. A versenyszámok asszóinak levezetése után ők vezették a két legidősebb kozosztály döntő asszóját.

Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós


Edzések időpontjai és helye: Hétfőtől-péntekig: 17 órától a kezdőknek 18.30 órától a haladó csoportnak.
Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János Műszaki Szakközépiskola tornaterme.

2313 Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János utca 5.