Szigetszentmiklós város

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Magyar Vívó Szövetség

www.fie.org

www.eurofencing.info

2015. évi Kadet Magyar Bajnokság

Szlama Vilmos egyéni III. helyezett

Szlama Vilmos, Mikó Balázs, Noseda Szabolcs csapat II. helyezett

A VASAS Pasaréti úti csarnokában rendezték meg 2015. január 31-én a Kadet Magyar Bajnokság kard számának egyéni férfi és női küzdelmeit. Egyesületünkből Szlama Vilmos, Mikó Balázs, és Noseda Szabolcs indult a fiúk közül. Az első kanyarból mindhárman magabiztosan továbbjutottak. Vilmos és Szabolcs 4-4 győzelemmel kiemeltek lettek. Balázs a 32-ért az MTK vívóját, Angler Marcellt verte 15/6-ra, a 16-ért nagyon taktikus. és tudatos vívással, a mindenkinek mumus Farkas Vendelt 15/8-ra. Balázs és Szabolcs a következő asszójukban kikaptak, a 16. és a 21. helyen végeztek. Vilmos, igazán parádés vívással győzte le az UTE, majd a GEAC vívóját, így jutott döntőbe. A döntőben 4-be jutásért, a Vasasos Fekete Giorgio ellen 15/9 lett az eredmény a javára. Végül a későbbi bajnok Mészáros Balázs tudta Vilmost megállítani 15/12-re. Ezzel Szlama Vilmos a 2015. évi Kadet Magyar Bajnokság kard egyéni számának III. helyezettje lett. Gratulálunk Vilmos az eredményedhez! Csak így tovább!

Lányaink, Malomsoki Boglárka (14), Marton Dóra (21), Rédey Zsófia (12), Schultz Kata (18) mindannyian a kanyar után a 32-es táblára kerültek. Zsófi és Dóri, mindketten 3/3-mal mentek tovább, sajnos a 16-ért egymás ellen vívtak, Zsófi nyert 15/14-re. Klubtársaknak mindig rossz érzés egymás ellen vívni. Katicát inkább a láza, mint ellenfele állította meg a továbbjutásban. Bogi a Vasasos Kornéth Emesét győzte le. Bogi és Zsófi vívhattak döntőbe, azaz a 8-ba jutásért, de mindketten elvéreztek.

Másnap a csapatversenyekkel folytatódtak a küzdelmek. Fiaink a 16-os táblán kiemeltként kezdtek, az előző nap eredményei alapján, az egyesületek közötti rangsorban a második helyen végeztek. A 4 közé kerülésért megverték a Kárpáti Vívóklubot 45/40-re, majd a Gödöllőt 45/42-re. Végül az első helyezésért alulmaradtak az UTE vívóival szemben 25/45-re. A végeredmény gyönyörű, Szlama Vilmos, Mikó Balázs, Noseda Szabolcs összeállítású csapat a 2015. évi Kadet Magyar Bajnokság férfi csapat számának II. helyezettje lett. Gratulálunk az eredményhez, és még jövőre is ebben a korosztályban, csak így tovább! Szép volt fiúk!

Lányaink a csapatversenyen Katica nélkül álltak ki, akit a láz az ágyhoz kötött. Az egyéni eredmények alapján a 4. helyről indultunk a versenyben. A KVSE ellen kezdtünk, nyögve nyelős 45/44-es győzelmet arattunk, így vívhattunk a döntőbe jutásért. Kikaptunk a favorit, a későbbi győztes BVSC csapatától 45/25-re. A harmadik helyről leszorultunk, a Kárpáti Vívóklub csapatától elszenvedett 45/41-es vereség miatt, nem lettünk dobogósok, maradt az eredeti rangsor alapján a IV. helyezés. A magunktól elvárt dobogós helyezést nem, de az eredmény szépíti, hogy Zsófi még egy, Dóri és Bogi még két évig maradnak ebben a korosztályban. Gyerünk lányok, a munkának meg lesz az eredménye!

Szigetszentmiklós, 2015. február 1.

Noseda Tibor

Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós


Edzések időpontjai és helye: Hétfőtől-péntekig: 17 órától a kezdőknek 18.30 órától a haladó csoportnak.
Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János Műszaki Szakközépiskola tornaterme.

2313 Szigetszentmiklós-Gyártelep, Csonka János utca 5.